Uppgift 6

I denna sista uppgift vill vi att ni ska prova på att använda er av ett annat digitalt medium än bloggen för att berätta er historia. För uppgiften kan ni ta en av era egna texter ni publicerat under kursen, eller någon av era kurskamraters text, och presenterar den i ett annat socialt medium. Om ni vill använda någon annan text, eller ta något redan existerande (upphovsrättsfritt) material, fungerar det också bra. Fokus ligger här mest på presentation, inte på skrivande. Så det gäller att tänka kreativt! Här är några förslag att ta avstamp i:

  • Kör texten genom en av de digitala textmixers som ni fick använda i uppgift 3, och publicera som en dikt i fragment på twitter.
  • Gör fotokollage eller egna teckningar med texten inkorporerad, och publicera på instagram (om ni inte har bildredigeringsprogram, så finns det massvis med sidor på nätet där man kan lägga text på bild, t.ex. addtext.com)
  • Använd Google Translates talsyntesfunktion (megafonsymbolen nere i vänstra hörnet) och spela in en robotläsning av en text (för att spara uppläsningen behöver du banda in det, t.ex. med hjälp av ett online inbandningsprogram). Ladda upp på soundcloud.
  • Spela in när du läser upp en text. Skapa en video, t.ex. med renderforest där man kan ladda upp en ljudfil och den skapar automatisk video baserad på ljudet. Publicera på youtube.
  • Gör en video där texten skapas, t.ex. skrivs för hand eller på dator (se t.ex. Heidi von Wrights och Jolin Slottes online chatt-poddcast eller ”chodd”) och publicera på youtube.

Idéerna ovan ska ni helst se som utgångspunkter för att sätta igång er tankeverksamhet – vi vill uppmuntra er att komma med egna uppfinningsrika lösningar. Kursens länklista kan möjligen också ge er inspiration och infallsvinklar.

Skriv också ett blogginlägg med en kort reflektion där ni beskriver ert projekt och varför ni valde just det format ni gjorde – och glöm inte att länka till eller bädda in er uppgift i blogginlägget. Lycka till!

Annonser